Grupo Bimbo BM Kadının Güçlenmesi Prensiplerini küresel olarak imzaladı

Jan 30
GB signs the UN Women's Empowerment Principles

BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmekte ve kadınları işyerinde, pazarda ve toplumda güçlendirmektedir.

Dünyanın önde gelen fırıncılık şirketi Grupo Bimbo, Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (WEPs) imzaladı. Bu ilkeler şirketlere işyerinde, pazarda ve toplumda cinsiyet eşitliğini ve kadınların güçlendirilmesini nasıl teşvik edeceklerine dair kılavuz ilkeler sunmaktadır. Bu, şirketin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konusundaki süregelen taahhüdünü temsil etmektedir.

Kadının Güçlendirilmesinin yedi ilkesi şunlardır: En üst düzeyde kurumsal liderlik; İş yerinde ayrımcılık yapılmaksızın tüm kadın ve erkeklere adil muamele; Erkek ve kadın çalışanların sağlık, zindelik ve güvenliği; Kariyer gelişimi için eğitim ve öğretim; İş geliştirme, tedarik zinciri ve pazarlama uygulamaları; Toplumsal girişimler ve savunuculuk; ve ayrıca Ölçüm ve Raporlama.

Bu ilkeler aracılığıyla Grupo Bimbo, 2030 yılına kadar aşağıdaki hedeflere ulaşmak için sürekli olarak çalışacaktır:

  1. Liderlik pozisyonlarında kadın yeteneklerin %40 oranında temsil edilmesiyle küresel olarak cinsiyet eşitliğinde önemli ilerleme kaydetmek.
  2. Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılığa (DEI) odaklanarak kuruluş başına en az bir ekonomik güçlendirme projesine sahip olmak.
  3. Tüm iç ve dış pazarlama ve iletişim stratejileri, faaliyet gösterdiğimiz toplulukların çeşitliliğini yansıtacaktır.
  4. İşyerinde taciz, ayrımcılık ve diğer cinsiyete dayalı şiddet türlerini ele almak ve ortadan kaldırmak.
  5. Ekipler ve iş ortakları arasında toplumsal cinsiyet eğitimini ve farkındalığını teşvik etmek.

 

"Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece bir hedef değil, aynı zamanda şirketlerin tüm insanların tam potansiyellerine ulaşmak için eşit fırsatlara sahip olduğu alanlar inşa etmek için yönlendirmesi gereken temel bir eylemdir. Daha eşitlikçi bir dünyanın inşasını hızlandırma taahhüdümüzü teyit ettiği için BM Kadının Güçlenmesi Prensiplerine küresel olarak katılmaktan gurur duyuyoruz," dedi Grupo Bimbo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Daniel Servitje.

Grupo Bimbo daha önce bu ilkeleri Meksika, Uruguay, Peru, Arjantin ve Şili gibi ülkelerde yerel olarak imzalamıştı.

Grupo Bimbo küresel düzeyde Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılığı teşvik eden girişimleri desteklemektedir: işgücü arasında farkındalığı artırmak için DEI semineri; Liderlik Çemberleri programı, Sheryl Sandberg'in Lean In metodolojisine dayanan liderlik pozisyonlarındaki kadın yeteneklerin gelişimi için mentorluk ve destek programı; stratejinin hedeflerini takip etmek ve en iyi uygulamaları paylaşmak için bir Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Merkez Komitesi kurulması; diğerlerinin yanı sıra kadın liderlerin hızlandırılmış gelişimi için mentorluk ve destek programı.