Grupo Bimbo, iklim değişikliğinin etkilerini küresel düzeyde azaltmaya yönelik eylemleriyle üst üste ikinci kez takdir topluyor

CDP-GB

Sivil toplum kuruluşu CDP, Grupo Bimbo'yu iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki küresel çabalarından dolayı takdir etti. Meksikalı şirket, bu alandaki en yüksek kaliteyi tanıyan The A List 2023 sıralamasında prestijli "A" derecesini elde etti.

Çeşitli sektörleri temsil eden 21.000 küresel şirket arasında Grupo Bimbo, İklim Değişikliği kategorisi kazananları arasında yer alarak bu ödüle ulaşan tek Meksikalı gıda şirketi olarak öne çıktı.

"CDP tarafından bize verilen bu takdir Grupo Bimbo'da hepimizi gururlandırıyor. Bu ödül, doğaya olan bağlılığımızı ve en başından beri sürdürülebilir olduğumuzu yansıtıyor. Daha iyi bir geleceği beslemek için bugünden harekete geçmemiz gerektiğine inanıyoruz," şeklinde konuştu Grupo Bimbo Operasyon Direktörü ve Sürdürülebilirlik Direktörü Rafael Pamias.

CDP, sıralamasında "A" notu almak için, en önemlilerinden biri şirketlerin ilerlemelerini rapor ettikleri ve hedefler belirledikleri şeffaflık ve açıklık olan çeşitli değişkenlerin ayrıntılı bir analizini yapmaktadır.

Grupo Bimbo, çevresel ayak izini azaltmaya yönelik girişimleri hayata geçirmiş ve karbon emisyonlarını azaltmak ve kaynakları sürdürülebilir bir şekilde kullanmak da dahil olmak üzere uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri belirlemiştir. 2.500'den fazla üniteyle Meksika ve Latin Amerika'daki en büyük elektrikli dağıtım aracı filosuna sahiptir; ve dünya çapında elektriğinin %92'sinin halihazırda güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan geldiğini belirtmiştir.

Grupo Bimbo ayrıca toprak sağlığını, biyolojik çeşitliliği ve üretken ekosistemlerin sağlığının yanı sıra girdilerin besinsel katkısını, karbon tutmayı ve çiftçilerin yaşam kalitesini iyileştiren Rejeneratif Tarım uygulamasını da teşvik etmektedir. Bu yöntem kapsamında ve Aralık 2023'e kadar, fırın yaklaşık 170.000 hektar buğday ve mısır ekmiştir.

CDP, halka açık şirketlerin ve yerel yönetimlerin çevresel etkilerini açıklamalarını ve kendilerini piyasadaki diğer şirketlerle kıyaslamalarını sağlayan analizleri yöneten ve üreten, kâr amacı gütmeyen bir yardım kuruluşudur.

Bu tanınma, Grupo Bimbo'nun çevreyi koruma ve daha iyi bir dünya yaratma hedefini destekleme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir.