Grupo Bimbo, ambalajlarının %93'ünün geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldığını bildiriyor

Jul 09
AnnualReport
  • Fırın, 2030 ve 2050 yıllarına yönelik taahhütlerinde kaydettiği ilerlemeyi içeren "Eylemlerimizin Arkasında" başlıklı 2023 Yıllık Raporunu sundu.
  • Günlük tüketim ürünlerinin %98'i yapay renk ve aroma içermemektedir.
  • 28 ülkede uygulanan 263 "İyi Komşu" projesi 440.000'den fazla insanın yaşam kalitesini artırdı.

 

Dünyanın lider fırıncılık şirketi Grupo Bimbo, 2023 yıllık raporunu yayınladı: "Eylemlerimizin Arkasında" Belge, işletmenin ilerlemesini ve 2030 ve 2050 Sürdürülebilirlik Stratejisinin hedeflerini gösteriyor.

Fırının yenilenme, büyüme, döngüsellik ve gezegen üzerinde olumlu bir etki yaratmak için çalıştığı "Baked For Nature" önceliğinin öne çıkan noktaları arasında, küresel olarak ambalajlarının %93'ünün geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldığını duyurması ve döngüsel ekonomiye olan bağlılığını pekiştirmesi yer alıyor. Şirket, 2025 yılına kadar ambalajlarının %100'ünün geri dönüştürülebilir, biyolojik olarak parçalanabilir veya kompostlanabilir olmasını hedefliyor.

Ayrıca 2050 yılına kadar net sıfır karbon şirketi olma yolunda ilerleme kaydettiğini bildirdi. Bugün küresel elektriğinin %92'si güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan geliyor. Ayrıca şirket, toplam 6.198 alternatif yakıt ünitesi için 2.693 elektrikli dağıtım aracına sahip olduğunu da ekledi.

Rejeneratif tarım programıyla ilgili olarak, 2023 yılında bu toprak işleme yöntemini kullanarak hasat hedefini aştığını ve Meksika, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Fransa'da 170.000 hektardan fazla mısır ve buğdaya ulaştığını vurguladı. Ayrıca bu dönemde500'den fazla çiftçiye eğitim verdi. 2050 yılına kadar ürünlerinin temel bileşenlerinin %100'ü bu girişim kapsamında ekilen topraklardan elde edilecek.

Fırın, daha iyi beslenme profilleri, bitki bazlı diyetler ve bir amacı olan sürdürülebilir markalar sunmaya odaklanan "Baked For You" önceliğinin bir parçası olarak, günlük tüketim ürünlerinin %98'inin yapay renk ve aroma içermediğini bildirdi. Kanada'daki Natural Bakery şirketinin satın alınmasıyla tam tahıllı portföyü yeni çeşitlerle güçlendirilmiştir.

Grupo Bimbo, toplumları güçlendirmeyi ve iş ortaklarıyla ilgilenmeyi amaçlayan "Baked For Life" önceliğiyle ilgili olarak, "Good Neighbor" programının bir parçası olarak 28 ülkede 263 toplum projesinin uygulandığını vurguladı. Bu program, Grupo Bimbo'nun iş merkezlerinin çevresinde yaşayan veya çalışan insanların yaşam kalitesini artırmayı amaçlamakta ve 440 binden fazla insan üzerinde olumlu bir etki yaratmaktadır.

Son olarak, Bimbo Global Race 2023'ün 17 ülkenin 24 şehrinde hibrit bir biçimde koşan 330 bin kayıtlı katılımcısı olduğunu belirtmek gerekir. Bu yoğun katılım sayesinde şirket, dünyanın dört bir yanındaki gıda bankalarına 2,8 milyon dilimden fazla ekmek bağışladı.

Grupo Bimbo CEO'su Rafael Pamias şunları söyledi: "2023 yılı boyunca 2030 ve 2050 taahhütlerimiz doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydettik. Örneğin, günlük ekmek, hamur işleri ve kahvaltı portföyümüzde %95 pozitif beslenme oranına ulaştık. Ayrıca, faaliyet gösterdiğimiz 35 ülkenin 27'sinde halihazırda yenilenebilir elektrik kullanıyoruz. Grupo Bimbo'nun bir parçası olan hepimiz, Faaliyet Raporunda yayınlanan ve daha iyi bir dünyayı besleme amacımızı destekleyen bu kilometre taşlarıyla gurur duymalıyız."
 

Grupo Bimbo'nun sürdürülebilirlik stratejisinin ilerleyişi hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

https://www.grupobimbo.com/en/investors/reports/annual-reports