Grupo Bimbo üst üste 8. kez dünyanın en Etik Şirketlerinden biri olarak kabul edildi.

Mar 05
Ethispehere logo 2024

Grupo Bimbo, etik iş standartlarının tanımlanması ve teşvik edilmesinde uluslararası bir otorite olan Ethisphere tarafından yapılan analize göre, üst üste sekizinci kez "Dünyanın En Etik Şirketleri" arasında yer aldı.

Ethisphere, Grupo Bimbo'yu örnek teşkil eden iş dürüstlüğü, etik, uyum ve yönetişim standartları ve tüketiciler için olumlu bir etki yaratmaya yönelik çalışmaları nedeniyle ödüllendirdi. 

Grupo Bimbo, Etik Kurallarının yakın zamanda güncellenmesi de dahil olmak üzere, dürüstlüğe olan bağlılığını yeniden teyit etmek için rutin olarak kapsamlı küresel girişimleri teşvik etmektedir. Bu kurallar, kurum içinde ve dışında en yüksek davranış standartlarını ve paydaşlarla etkileşim için kılavuz ilkeleri belirler. 

Fırın her gün, Grupo Bimbo'nun destekleyici işyeri kültürü aracılığıyla pekiştirilen saygı, adalet, güven ve takdir kuralları olan "Altın Kural" ilkelerine göre hareket etmektedir. Şirket, çalışanlarının, paydaşlarının, değer zincirindeki tüm insanların ve faaliyet gösterdiği toplumların insan haklarını desteklemeye ve bu haklara saygı göstermeye kararlıdır.


"Bizim için bu takdir, her gün inançlarımızla uyumlu, refah ve şeffaflığın tüm kararlarımızı yönettiği bir uyum alanı inşa eden her bir çalışanımızın bağlılığını temsil ediyor. Bu takdir için çok minnettarız. Etik, kelimelerin ötesine geçer çünkü doğru olanı yapmak ve söylemek için sürekli bir taahhüde dayanır." dedi Grupo Bimbo Mevzuata Uyum Küresel Lideri Ignacio Stepancic.

Ethisphere metodolojisi ve puanlaması 
Ethisphere tarafından patenti alınan Ethics Quotient®'e dayanan Dünyanın En Etik Şirketleri değerlendirmesi, kültür, çevresel ve sosyal uygulamalar, etik ve uyum faaliyetleri, yönetişim, çeşitlilik ve güçlü bir değer zincirini desteklemeye yönelik girişimler hakkında 240'tan fazla soru içermektedir. 

Süreç, küresel olarak tüm sektörlerden kuruluşların en seçkin uygulamalarını tespit etmek ve standartlaştırmak için operasyonel bir çerçeve görevi görmektedir. Katılımcı şirketlerin 2024 yılındaki performansı, Ocak 2019'dan Ocak 2024'e kadar karşılaştırılabilir küresel şirketler endeksini yüzde 12,3 puan aşmıştır.

Tanınan şirketler: 
Dünyanın En Etik Şirketleri 2024'ün tam listesine şu adresten ulaşılabilir: https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees/