Grupo Bimbo Daniel Servitje'yi İcra Kurulu Başkanı; Rafael Pamias'ı CEO olarak atadı

Apr 19
RP CEO_ DSM Executive Chair

Grupo Bimbo, S.A.B. de C.V. ("Grupo Bimbo" veya "Şirket"), Daniel Servitje tarafından yürütülecek olan İcra Kurulu Başkanlığı pozisyonunun oluşturulduğunu ve Rafael Pamias'ın 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Grupo Bimbo CEO'su olarak atanacağını bildirir.

Bu değişikliklerle Şirket, kurumsal yönetişimini ve stratejik denetimini geliştirmeyi, son yıllarda elde ettiği büyüme ve genişlemenin karmaşıklığıyla daha iyi yüzleşmek için yapısını güçlendirmeyi ve aynı zamanda Felsefe ve Kültürünün sürekliliğini sağlamayı amaçlamaktadır.

İcra Kurulu Başkanı, stratejik karar alma sürecine odaklanacak ve gerçek uzun vadeli görüşün yanı sıra hissedarların ve Yönetim Kurulunun çıkarlarının uyumlaştırılmasını sağlayacaktır. CEO doğrudan İcra Kurulu Başkanına rapor verecek ve Şirketin yönetiminden sorumlu olacaktır.

"65 yaşıma yeni bastım ve 43 yıl tam zamanlı çalıştıktan sonra bir adım öne çıkmak istedim ve CEO'luk bayrağını devrederek İcra Kurulu Başkanı olmaya karar verdim. Yönetim Kurulu Başkanı olmanın yanı sıra, Şirketin stratejisi ve yürütülmesinin tüm yönleriyle yakından ilgilenmeye devam edeceğim."

"Bu özel Şirkette çalışanlarımıza, müşterilerimize, tüketicilerimize, yönetim kurulu üyelerimize, hissedarlarımıza ve yatırımcılarımıza hizmet etmek benim için hayatımın ayrıcalığı oldu. CEO olarak göreve başladığım 1997 yılına kıyasla sekiz kat daha büyük olmamız ve bu süre zarfında 93 satın alma gerçekleştirmiş olmamız hepinizin sayesinde oldu. Faaliyet gösterdiğimiz 35 ülkede 227 fırın ve 151 binden fazla çalışanımızla dünyanın en büyük fırıncılık şirketiyiz. Birlikte, temel ölçütlerimizin her birinde sağlam sonuçlar elde ederken hayal bile edilemeyecek bir büyüme gerçekleştirdik" dedi.

"Grupo Bimbo'nun büyüme stratejisine, rekabet gücüne ve uzun vadeli bakış açısına odaklanırken, Kültürü teşvik edecek ve gelecek nesillerin yetenek gelişimine odaklanacağım. Kalite, yenilikçilik ve araştırma-geliştirme konularını iki katına çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

Halen COO ve CSO pozisyonlarında görev yapan Rafael Pamias, Henkel ve Danone gibi çok uluslu şirketlerde iş stratejisi ve pazarlama alanlarında 35 yılı aşkın deneyime sahiptir. Barselona'daki ESADE'den işletme alanında lisans ve MBA derecesine ve Arizona'daki Thunderbird School of Global Management'tan uluslararası yönetim alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

"Bu büyük sorumluluk bana verildiği için onur duyuyorum. Yönetim Kurulu, hissedarlar ve tabii ki Daniel tarafından bana duyulan güvene derinden teşekkür ediyorum. Grupo Bimbo'nun yaklaşık 80 yıldır elde ettiği başarıyı ve sürdürülebilir büyümeyi devam ettirmek için çalışacağımdan ve bu işe gönülden bağlı olduğumdan emin olabilirsiniz" dedi.

"Rafa mükemmel bir işletmeci ve küresel vizyona sahip bir stratejist, katıldığından beri bağlılığından ve zekasından etkilendim. Kişisel ve profesyonel yörüngesi ona büyük kuruluşlara liderlik etme deneyimi kazandırdı. Güçlü yönlerimizin yanı sıra fırsatlarımızı ve dünya için daha iyi bir Şirket olmak için neler yapmamız gerektiğini açıkça görüyor. Ekipleriyle iyi finansal sonuçlar elde etmeyi başarırken, aynı zamanda Amacımızda arzuladığımız gibi iz bırakan sürdürülebilir bir Şirket olmayı başardı. Kendisi yeni Sürdürülebilirlik stratejimizin mimarı olmuştur" dedi.

Merkezi Zanesville, Ohio'da bulunan ve Başkan Natasha Galavotti tarafından yönetilen Bimbo QSR, 65 yılı aşkın fırıncılık deneyimiyle QSR restoran zincirlerine yüksek kaliteli unlu mamuller tedarik eden küresel bir toptan ticari fırındır.

  • Bimbo QSR, Grupo Bimbo ailesinin bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Hepimiz işimizin temelini oluşturan ortak bir amacı, misyonu ve inançları paylaşıyoruz.
  • Bimbo QSR, dünyanın dört bir yanındaki QSR restoran zincirlerine, 21'den fazla ülkede bulunan 47 yüksek hızlı fırınımızdan yüksek kaliteli çörekler ve artizan rulolar tedarik etmektedir.
  • Şirketin net satışları 574 milyon doları aşmıştır. 2017 yılında şirket, 34 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük fırıncılık şirketi Grupo Bimbo tarafından satın alındı.
  • Grupo Bimbo'nun bir parçası olarak Bimbo QSR, dünya çapında 4.000'den fazla çalışanı ile sürdürülebilir, son derece üretken ve son derece insani bir şirket olmaya çalışmaktadır.